HollandBIO Orphan Café: terugblik op ‘ons’ EU voorzitterschap – Presentaties beschikbaar

Donderdag 30 juni was de laatste dag van het Nederlands EU voorzitterschap. Een perfect moment om met elkaar terug te blikken op het afgelopen half jaar! Wat heeft ‘ons’ voorzitterschap betekend voor patiënten met een (zeldzame) aandoening, voor onderzoekers en artsen, voor bedrijven en voor de biotech sector als geheel? En what’s next? Hoe zien we de toekomst? Komen beslissingen rondom (wees)geneesmiddelen steeds meer op Europees niveau te liggen, of juist niet?

Tijdens het Orphan Café hielp een fantastische line-up van sprekers ons deze en meer vragen te  beantwoorden.

Bekijk hier de presentaties van de drie sprekers:

Presentations_HollandBIO_OrphanCafe_June 30_RiccoBuitink_NathalieMoll_WimGoettsch

  • Ricco Buitink is attaché op de permanente vertegenwoordiging van Nederland in Brussel en voorzitter van de Europese werkgroep farmaceutische producten en medische hulpmiddelen. Ricco heeft het voorzitterschap van zeer dichtbij meegemaakt en deelt zijn ervaringen.
  • Nathalie Moll, secretaris-generaal van EuropaBio, kent het Brusselse beleid als geen ander en plaatst ‘ons’ voorzitterschap in perspectief.
  • Wim Goettsch, adviseur bij Zorginstituut Nederland en coördinator van EUnetHTA Joint Action 3, vertelt over Europese samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld op het gebied van health technology assessments (HTA).

 

Over de HollandBIO Orphan Cafés

De HollandBIO Orphan Cafés zijn een uitstekende gelegenheid om in een informele en open sfeer te spreken over weesgeneesmiddelen en zeldzame ziekten met patiëntenverenigingen, onderzoekers, beleidsmakers, mensen uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden. Het recept is eenvoudig: diverse invalshoeken, volop ruimte voor discussie en een borrel tot slot.

Dit bericht is geplaatst in Evenement. Bookmark de permalink.