HollandBIO Orphan Café – 29 oktober

HollandBIO Orphan Café: Toegankelijkheid van innovatieve geneesmiddelen

 

Voor de derde keer dit jaar organiseert HollandBIO het HollandBIO Orphan Café. Ditmaal op donderdagmiddag 29 oktober in het centrum van Utrecht. De aanwezigen vormen een gemêleerd gezelschap vanuit de wetenschap, patiëntenorganisaties, beleidsmakers en het bedrijfsleven. Vanuit de verschillende invalshoeken spreken we in een open sfeer over zeldzame ziekten en weesgeneesmiddelen.

Op 29 oktober gaan we in op de vraag hoe patiënten toegang hebben én houden tot nieuwe innovaties. Hoe kunnen effectieve en veilige geneesmiddelen sneller beschikbaar komen voor de patiënt met een zeldzame aandoening? Welke nieuwe concepten kunnen hierbij helpen? En wat is de rol van de fabrikant, zorgverzekeraar, overheid en patiënt hierin?

Sprekers:

 

Marcel van Raaij, directeur van de directie geneesmiddelen en medische technologie (GMT) van VWS, gaat aan de hand van zijn presentatie in op dergelijke vragen. Het is de verantwoordelijkheid van GMT om vooraarden te scheppen voor de toegankelijkheid tot doelmatige zorg met kwalitatief hoogwaardige en veilige producten. Hoe hier zorg voor wordt gedragen hoor je op 29 oktober.

Benieuwd naar de andere sprekers? Houd de website van HollandBIO in de gaten.

Het belooft een boeiende middag te worden, markeer 29 oktober dus in je agenda en meld je direct aan.

Praktisch:

 

Datum: Donderdag 29 oktober
Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Locatie: Winkel van Sinkel, Utrecht
Meer informatie: Wouter Strijker
Aanmelden: Website HollandBIO

 

Dit bericht is geplaatst in Evenement. Bookmark de permalink.