HollandBIO Orphan Café 19 maart – presentaties beschikbaar

Patiënten, artsen en bedrijven willen hetzelfde: dat waardevolle nieuwe middelen zo snel mogelijk en op een veilige manier gebruikt kunnen worden. Hoe pakken de verschillende partijen dit aan? Wat kunnen we nog meer doen om toegang te versnellen? Deze vragen stonden centraal op het HollandBIO Orphan Café van 19 maart over vroege toegang tot (wees)geneesmiddelen.

Wouter Boon, Professor in Innovation and Life Sciences, Universiteit Utrecht, ging in op hoe voorwaardelijke regelingen toegang tot (wees)geneesmiddelen moeten verbeteren.

Bekijk zijn presentatie hier: HollandBIO Orphan Cafe_Maart2015_ Boon (2015) Conditional regulation

Olaf Mengels, Associate Director Regulatory Affairs bij Genzyme, vertelde over zijn ervaringen in het pilot project SEED. In dit project wordt de vroege dialoog tussen EMA, HTA organisaties en industrie gestimuleerd, met het doel de toegang tot geneesmiddelen te versnellen.

Bekijk de presentatie hier: HollandBIO Orphan Cafe_Maart 2015_ Olaf Mengels SEED pilot project

 

 

Over het Orphan Café

Al jaren is het Orphan Café is dé gelegenheid om in een informele en open sfeer te spreken over zeldzame ziekten en weesgeneesmiddelen. Iedereen is welkom: patiëntenvertegenwoordigers, onderzoekers, beleidsmakers, mensen uit het bedrijfsleven en alle andere geïnteresseerden. Het Orphan Café maakt deel uit van HollandBIO’s Biotech Thursday.

Vragen?

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen: nieuws@hollandbio.nl

Dit bericht is geplaatst in Evenement. Bookmark de permalink.