HollandBIO Orphan Café op 12 juni over ‘Adaptive Licensing’ – slides beschikbaar

Donderdag 12 juni organiseerde HollandBIO wederom het Orphan Café in Sociëteit De Vereeniging in Utrecht. Dit is een uitstekende gelegenheid om in een informele en open sfeer te spreken over weesgeneesmiddelen en zeldzame ziekten met patiëntenverenigingen, onderzoekers, beleidsmakers, mensen uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden.

Ditmaal stond het programma in het teken van ‘Adaptive Licensing’. Dit is een flexible aanpak om (wees)geneesmiddelen op de markt toe te laten, zodat patiënten sneller toegang tot deze middelen krijgen. Dit om de balans te verbeteren tussen adequete veiligheids- en effectiviteitsstudies en tijdige toegang tot innovatie middelen voor patiënten.

Op 12 juni werd vanuit verschillende perspectieven aandacht aan dit onderwerp besteed.

Bert Hiemstra, hoofd afdeling Farmacologische, Toxicologische en Biotechnologische Beoordeling bij het CBG, geeft aan hoe ZiNL en het CBG omgaan met adaptive licensing projecten.

Anthony Hall, Founder PSR Orphan Experts, lichtte de huidige status van adaptive licensing toe. Hij zal natuurlijk ook het onlangs door de EMA gestarte pilotproject rondom dit thema bespreken.

De beide ‘Adaptive Licensing Orphan Cafe 12 juni 2014′ – presentaties zijn beschikbaar. Wil je meer informatie over adaptive licensing, lees dan dit artikel van Eichler (Adaptive Licensing Taking the Next Step in the Evolution of Drug Approval), en bekijk dit persbericht van de EMA (2014-06-06 EMA – adaptive licensing).

Het Orphan Café wordt door de HollandBIO-expertgroep Orphan Drugs georganiseerd. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met HollandBIO.

 

Het Orphan Café wordt mede mogelijk gemaakt door:

PSR: the orphan experts, Genzyme, Shire

 

Dit bericht is geplaatst in Evenement. Bookmark de permalink.