20 maart 2014 – Orphan Café – De ontwikkeling van een weesgeneesmiddel

Donderdag 20 maart vond het eerste Orphan Café van dit jaar plaats! Net zoals afgelopen jaar werd dit succesvolle initiatief in Sociëteit De Vereeniging te Utrecht georganiseerd worden. Het Orphan Café is een uitstekende gelegenheid om in een informele en open sfeer te spreken over weesgeneesmiddelen en zeldzame ziekten met patiëntenverenigingen, onderzoekers, beleidsmakers, mensen uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden.Op 20 maart stond het Orphan Café in het teken van de ontwikkeling van een weesgeneesmiddel. Hans Schikan, CEO van Prosensa, vertelde over de ontwikkeling van drisapersen tegen de zeldzame ziekte van Duchenne. Ook wordt er aandacht besteed aan de zoektocht van patiënten en bedrijven in de ontwikkeling van een weesgeneesmiddel. Ronald van der Geest lichtte toe hoe het bedrijf Treeway is opgericht door drie ALS-patiënten. Naderhand was er genoeg tijd om onder het genot van een hapje en drankje na te praten over dit interessante onderwerp.
Het Orphan Café wordt door de HollandBIO-expertgroep Orphan Drugs georganiseerd. Blijf daarom op de hoogte via www.hollandbio.nl en www.weesgeneesmiddelen.info, een initiatief dat kennis en expertise bundelt om onderzoek en ontwikkeling van weesgeneesmiddelen te stimuleren.
Dit bericht is geplaatst in Evenement. Bookmark de permalink.